top of page

Svinot mīlestību - gredzens kā dāvana kāzu gadadienā un cik ētiski ir pārkausēt savu laulību gredzenu?

Laulība ir ceļojums, kas piepildīts ar neaizmirstamiem mirkļiem, un katra gadadiena iezīmē pagrieziena punktu, kuru ir vērts svinēt.


Viens no veidiem, kā pieminēt šos mirkļus, ir uzdāvināt mīļotajai jubilejas gredzenu - lai arī

Latvijā šī tradīcija tikai sāk gūt savu popularitāti, esmu patīkami pārsteigts ikreiz, kad mani klienti izvēlas atzīmēt kāzu jubilejas, uzdāvinot sev vai otrai pusītei gredzenu, kas simbolizē viņu laulības stūrakmeņus.


Turklāt es ar pārliecību varu teikt - laikam ejot un mainoties jūsu gaumei, vēlmēm un iespējām, mainīt vai uzlabot jūsu laulību gredzenus - tā ir lieliska doma!  


Kāzu gadadienu gredzenu nozīme


Kāzu gadadienu gredzeni simbolizē partneru laulībā nodzīvotos gadus un mīlestību. Lai arī tos var dāvināt jebkurā jubilejā, taču tie ir īpaši populāri “apaļos” gados, piemēram, 10., 20. vai 50. kāzu gadadienā - ne velti šīs kāzu jubilejas mēdz saukt par pērļu, rubīna un sudraba kāzām, simbolizējot to, kā laulība laika gaitā paliek vērtīgāka un spēcīgāka. Šie gredzeni var papildināt oriģinālo kāzu vai saderināšanās gredzenu, piešķirot stāstam dziļuma slāni. 


💎 Mans ieteikums - ja jūsu laulības gredzeni ir klasiski, vienmēr būs iespējams tiem pievienot papildu stīpiņu, tomēr arī tad, ja jūsu gredzens ir neparastas formas, ir iespējams tam izveidot perfekti pieguļošu un ērtu “pāri”!



Gadadienu gredzenu stili


Eternity Band jeb mūžības josla - to veido nepārtrauktu dimantu vai dārgakmeņu līnija, kas simbolizē nebeidzamu mīlestību un apņemšanos.



Trīs akmeņu gredzeni jeb trinity - simbolizē attiecību pagātni, tagadni un nākotni. Izveidojiet interesantu vai klasisku dizainu, spēlējoties ar dārgakmeņu formu, krāsu un to izvietojumu.



Vintage stila iedvesmoti gredzeni - tiem, kas novērtē klasisko eleganci, vintage iedvesmotie dizaini piedāvā mūžīgu skaistumu. Varbūt par gadadienas gredzenu var kļūt kāds atjaunots jūsu ģimenes gredzens?



Pielāgoti dizaini - personalizētos gredzenos var iekļaut pārim nozīmīgus elementi, piemēram, iniciāļus, gravējumu ar datumiem vai simbolus, kas attēlo ģimenes uzvārdu vai hobijus.


Gredzena papildināšana ar briljantiem gadadienās - reizēm līgavas, izvēloties gredzenus, nāk ar ideju uz katru kāzu jubileju gredzenā pievienot dārgakmeni - teorētiski tas ir pilnīgi iespējams, tomēr aicinu šādas detaļas pārrunāt ar juvelieri jau laikus, lai paredzētu gredzenā vietu šādiem uzlabojumiem un lai gredzens nebūtu jāpārtaisa “no nulles”.



💎 NB! Laulības gredzenu “uzpucēšana” - kāzu gadadienas ir īstais brīdis, kad atcerēties vismaz reizi gadā atnest savus gredzenus pie juveliera, lai tos nospodrinātu, uzpulētu un pārbaudītu, cik droši turas dārgakmeņi, ja tādi ir izmantoti.


Pāriem augot kopā, viņu gaume un finansiālā situācija var mainīties - laulības gredzenu uzlabošana ir brīnišķīgs veids, kā svinēt izaugsmi! Tā ir iespēja izvēlēties gredzenus, kas labāk atspoguļo jūsu pašreizējo stilu un attiecību stiprumu. 


Reizēm pāri man saka - kad precējāmies, pirkām tādus gredzenus, kādus varējām atļauties, tomēr tagad vēlamies tādus, kas patiešām patīk - tas ir lieliski un no tā nav jābaidās! Starp citu, jauno gredzenu uzvilkšana pirkstā var kļūt par iemeslu skaistām svinībām! 


Un, jā, atbildot uz uzdoto jautājumu - esmu pilnīgi drošs, ka, pārkausējot jūsu laulību gredzenus, mīlestība nezudīs - galu galā, lai arī gredzens, manuprāt, ir svarīgs laulību simbols, tomēr tas nenes sevī maģiskas spējas :) Tas ir simbols, un simbolam ir jābūt tādam, lai tas priecētu acis un sirdi, ikreiz uz to paskatoties! 


Vai esi gatavs īstenot sapni par savu īpašo gredzenu atjaunošanu, uzpucēšanu vai pārveidošanu?

Lai kāda būtu tava ideja, esmu gatavs to īstenot!




Comments


bottom of page