top of page

Kā izvēlēties saderināšanās gredzenu? Mēs palīdzēsim!

Brīdī, kad esi nolēmis bildināt mīļoto sievieti, viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir

Foto: pinterest.com

iegādāties saderināšanās gredzenu.


Es esmu sagatavojis atbildes uz dažiem no manu klientu biežāk uzdotajiem jautājumiem - īsi, konkrēti un ļoti atklāti.


Lasi pats un pārsūti kādam, kam šis būtu jāzina!


Kas ir saderināšanās gredzens (un ar ko tas atšķiras no sieviešu gredzena un laulību gredzena)


Saderināšanās gredzenu tradicionāli pasniedz bildinājuma brīdī, kad līgavainis to uzvelk līgavas pirkstā kā apliecinājumu abu solījumam precēties.


Klasiski saderināšanās gredzens ir diezgan vienkāršs gredzena modelis, kura galvenais skaistums ir centrālais dārgakmens - tomēr, ja lieliski pārzini līgaviņas gaumi, fantāzijai nav robežu - var bildināt arī ar nameja gredzenu vai gredzenu, kas izveidots, piemēram, zieda formā meitenes mīļākajā krāsā - tas piešķirs papildu nozīmi un vērtību!


Ar ko saderināšanās gredzens atšķiras no kokteiļgredzeniem jeb vienkārši sieviešu gredzena? Saderināšanās gredzens ir smalkāks, elegantāks, nereti arī dārgāks. Parasti tiek izmantoti vienkrāsaini (balti) vai atturīgu krāsu (zils safīrs, piemēram) dārgakmeņi un tā galvenais mērķis ir solījums precēties,

kamēr sieviešu gredzens var kalpot kā dāvana svētkos, jubilejā, gadadienā vai par godu bērniņa piedzimšanai.


Savukārt laulību gredzenu pāris viens otram velk pirkstā kāzu dienā, laulību ceremonijas laikā.

Vai briljants ir obligāts?


Īsā atbilde - jā! Tiešām reti manu klientu vidū ir meitenes, kas nepriecātos par klasisku zelta stīpiņu ar mirdzošu briljantu tā centrā - ar šādu izvēli nudien nav iespējams kļūdīties! Turklāt briljants ir arī izturīgākais no visiem dārgakmeņiem.


Protams, Tu vari izvēlēties arī citus dārgakmeņus, ja esi pārliecināts, ka tie patiks Tavai līgavai. Arī zelts nav obligāts - nevainojama izvēle ir platīns, savukārt budžetam draudzīgāka - sudrabs.


Lieliska alternatīva briljantiem ir budžetam draudzīgāki (bet ne mazāk mirdzoši) moisanīti vai šobrīd tik populārie laboratorijā audzētie briljanti! Ja vēlies uzzināt vairāk - piesakies uz tikšanos un es pastāstīšu!


Foto: pinterest.com

Vai izmēram ir nozīme?


Jā!


Briljanta cenu veido ne tikai tā izmērs, bet arī kvalitātes parametri - jo lielāks un labāks, jo attiecīgi dārgāks. Ja meitene sapņo par iespaidīga izmēra dārgakmeni, ir vērts apdomāt alternatīvas - moisanīts, laboratorijā audzēts briljants, baltais safīrs vai kāds no krāsainajiem dārgakmeņiem.


Runājot par paša gredzena izmēru - lieliski, ja meitene ir parūpējusies, lai topošais līgavainis zina gredzena izmēru. Ja ne - piesakies uz konsultāciju manā darbnīcā, un es pastāstīšu, kā rīkoties!






Cik jāmaksā labam saderināšanās gredzenam?


Mūsdienās ir pieņemts, ka saderināšanās gredzenam jābūt vismaz divu vīrieša mēnešalgu apmērā.


Tomēr uz jautājumu, cik vērtas ir jūsu attiecības un kā Tu novērtē savu sievieti, vari atbildēt tikai Tu pats. Lūk, atbilde uz jautājumu, ar cik dārgu gredzenu piedāvāt būt kopā līdz kapa malai, priekos un bēdās.


Jārēķinās gan, ka juveliera darbs prasa laiku - sno trim nedēļām, toties sniedz mūža garantiju un apziņu, ka gredzens ir gatavots tieši Tavai līgavai. meitene) ir īstā, un izturēs visus attiecību uzliktos pārbaudījumus - un arī šeit es runāju gan par gredzenu, gan Tavu partnerisā - jo labam gredzenam viens no svarīgākajiem parametriem ir kvalitāte!


Pirkt vai izgatavot pie juveliera?


Iegādāties gredzenu veikalā ir salīdzinoši vienkārši - aizgāji, izvēlējies, nopirki. Lieliski, ja gredzens ir kvalitatīvs un tā modelis - līgavas gaumei atbilstošs.


Ja vēlies, lai gredzens būtu labākais risinājums tieši Tavam budžetam, tam būtu juveliera dota mūža garantija, tas būtu individuāli veidots tieši pēc Tavas idejas, ar iespēju izmantot ģimenes rotaslietas (piemēram, pārveidot vecmammas gredzenu vai izmantot iekrātās zeltlietas), piesakies uz tikšanos pie manis! Turklāt, ja nezini precīzu izmēru, arī tad mēs pastāstīsim, kā rīkoties, lai meitene pēc jāvārda gredzenu neliktu atpakaļ kārbiņā.


Jārēķinās gan, ka juveliera darbs prasa laiku - sākot o trim nedēļām, toties sniedz mūža garantiju un apziņu, ka gredzens ir gatavots tieši Tavai līgavai.

Kurš izvēlas saderināšanās gredzenu un vai tāds nepieciešams arī līgavainim?


Lai arī, ievērojot tradīcijas, saderināšanās gredzenu pasniedz kā pārsteigumu, ir lieliski, ja līgava ir laicīgi parūpējusies, lai topošais vīrs zina viņas gaumi. Nereti līgavaiņi ierodas pie mums ar foto piemēru vai precīzu gredzena aprakstu - lieliski!


Saderināšanās gredzens simbolizē pāra gatavošanos kāzām - tad kāpēc gan lai arī līgavainis nenēsātu īpašu gredzenu, vai varbūt tieši viņam gatavotu kulonu vai aproci, kas apliecina viņa jauno statusu?


Vai saderināšanās gredzens ir obligāts?


Dzīvē ir gana maz lietu, kas jādara obligāti.


Var iztikt bez saderināšanās gredzena, var iztikt arī bez laulību gredzeniem un pat kāzām - manuprāt, šis jautājums ir nevis par to, kas ir obligāts, bet gan par pāra un it īpaši topošā vīra attieksmi pret līgavu un viņu attiecībām.


Kāzas ir ļoti simbolisks notikums, tieši tāpat kā tajā izmantotie atribūti - saderināšanās un laulību gredzeni, tāpēc parūpējies, lai tie būtu skaisti un izturētu pārbaudījumus kopā ar jums vismaz cilvēka mūža garumā!


Ja Tev ir vēl kādi jautājumi vai arī esi nobriedis īstā gredzena izgatavošanai, piesakies uz bezmaksas konsultāciju un tiksimies manā darbnīcā!






bottom of page